Datanyheter

Abonner på Datanyheter nyhetsstrøm Datanyheter
For deg som lever digitalt
Oppdatert: 2 timer 8 min siden

Politiet i New York fanger tyver med robothunden Spot

tor, 02/25/2021 - 15:50

Hvis du har sett episoden Metal Head i Black Mirror har du et inntrykk av hvordan det kan føles å bli jaget av dødelige robothunder. Nå er science-fiction-fantasien et skritt nærmere virkelighet.

NYPD bruker Boston Dynamics’ Spot

I forgårs dukket en video opp fra Freedom News TV som viser New York – politiet utplassere robothunden Spot fra Boston Dynamics på et åsted i Bronx. En talsperson for politiet sa at den drøyt 30 kilo tunge hunden er i en testfase hos politiet.

Robothunden var utrustet med lys og kameraer slik at politiet kunne se det hunden så i sanntid. Politiet undersøkte en adresse, men fant ingen personer på stedet.

“Denne hunden kommer til å redde liv, beskytte mennesker og beskytte politikonstabler. Det er vårt mål.”

– Frank Digiacomo, NYPDs tekniske enhet. Spot navigerer seg rundt i komplekse miljøer med kunstig intelligens og det er ikke første gang New York – politiet bruker robothunden

I oktober brukte politiet en annen Spot i en aksjon der en ettersøkt bevæpnet mann hadde barrikadert seg inne i en bygning etter å uheldigvis ha kommet til å skyte en kvinne i hodet.

Mannen hadde forsøkt å treffe kvinnens mann. De to hadde kranglet over en parkeringsplass. Kvinnen overlevde.

Som The Verge skriver kan utviklingen virke dystopisk og foruroligende

Hvordan blir fremtiden om loven skal håndheves av roboter? Forfatterne bak Black Mirror er gode til å lage dystre, og ikke alltid så urealistiske fremtidsscenarioer som får en til å tenke.

Vi kan vel ikke annet enn å håpe at teknologien havner i riktige hender.

Kilder:
The Verge
The New York Post

The post Politiet i New York fanger tyver med robothunden Spot appeared first on ITavisen.

Dette IR-systemet for ansiktsgjenkjenning ligger under skjermen

tor, 02/25/2021 - 14:50

Mobile World Congress i Shanghai gikk av stabelen denne uken, og det faktisk i fysisk form. Med rundt 200 utstillere og 20 000 besøkende er årets messe mindre enn tidligere, men likevel er det fint å se at ting begynner å gå som normalt. Om så bare i Kina.

Igår viste ZTE frem et tredimensjonalt infrarødt lyssystem som sitter under skjermen og som støtter ansiktsopplåsning. Selskapets Axon 20 5G ble den første telefonen med kamera under skjermen og som på den måten gjorde slutt på kamerautskjæringer og busslommer.

Nå kan selskapet bli først igjen (Ill: ZTE)

Kameraet i ZTE Axon 20 5G var dessverre ikke beste i klassen. Faktisk var det ifølge The Verge, bare såvidt funksjonelt. Om ZTE klarer å forbedre kameraet samtidig som de implementerer infrarødt er de inne på noe.

ZTE kompenserer for lyset som går tapt når det passerer gjennom skjermen, med å øke pikseltettheten i projektoren med over 10 ganger. I likhet med Face ID bruker kameraet infrarød stråling til å lage et 3D-bilde av brukeren.

For å få delen av skjermen som ligger over kameraet til å se naturlig ut har selskapet doblet oppløsningen fra 200 til 400 ppi

Panelet har også blitt oppjustert fra 90 til 120 Hz. I Axon 20 5G ser skjermen ofte litt merkelig ut der hvor kameraet sitter, men ZTE hevder at det er blitt bedre nå.

ZTE mener at teknologien er sikker nok til å brukes i betalingsløsninger. Teknologien vil også kunne lage 3D-modeller, AR-emojis og annet gøy.

Foreløpig har ikke selskapet sagt noe om hvilken modell som kan komme med kameraet, men ryktene skal ha det til at det blir den kommende Axon 30 Pro.

Kilde:
Engadget
GSMArena

The post Dette IR-systemet for ansiktsgjenkjenning ligger under skjermen appeared first on ITavisen.

Dette er traileren til nye PUBG: New State

tor, 02/25/2021 - 13:50

En ny trailer for en fremtidsversjon av PUBG til Android i iOS er lansert. PUBG: New State foregår i 2051 og kartet heter “Troi”.

Dette er ikke en videreføring av PUBG Mobile som ble utviklet av det kinesiske Tencent, men en helt ny opplevelse utviklet av PUBG Studio

PUBG Studio er skaperne av det originale Player Unknown’s Battlegrounds:

Og selv om spillet kommer til mobilplattform lover utviklerne fet grafikk

“(Spillet får) ultra-realistisk grafikk som skal flytte grensene for hva som er mulig innen mobilspilling.”

De tidligere spillene foregår i nåtid, mens New State blir en mer futuristisk vri på sjangeren. Traileren hinter om nye våpen, nye moderne biler, droner, skjold som slår opp seg selv og andre moderne effekter. På mange måter minner stilen om Call of Duty’s Black Ops 3 og 4.

(Skjermdump:

Spillet skal dykke dypere i PUBG’s historie og lage en ny vri på spillets modell der spillerne kan gjøre egne tilpasninger på våpnene mens et spill er i gang.

I tillegg blir spillet mer stabilt og får grafikk som er tilpasset de mobile plattformene, sier utviklerne.

Spillet kommer til Android og iOS senere iår, men allerede kan man forehåndsregistrere seg for Android-versjonen på Google Play.

Kilde:
PUBG
Engadget
The Verge

The post Dette er traileren til nye PUBG: New State appeared first on ITavisen.

EA gir opp “Anthem Next”

tor, 02/25/2021 - 12:05

Anthem var ikke en like stor skuffelse som Cyberpunk 2077, men det er klart det var store forventinger til et spill fra legendestudioet Bioware.

EA gir opp å prøve på nytt med Anthem

Dessverre klarte de aldri å redde dette spillet, og det er nok langt flere som har det mer moro med CDPR sitt dystopiske FPS action-eventyr enn Anthem som har vært gratis for EA Access-medlemmer en god stund.

Spillet ble hypet noe voldsomt, men spillere som trodde dette var noe de kunne ble langvarige fans av fant kjapt ut at det var altfor lite innhold, og alle oss som ble imponert over demoene før lanseringen fant kjapt ut at grafikken var på langt nær så imponerende.

Bioware melder at de fremdeles skal støtte Anthem slik det fungerer nå

Uansett melder studioet at de i stedet fokuserer mannskapet på spill som kommende Dragon Age og Mass Effect:

Dailey: “Spillutvikling er vanskelig. Avgjørelser som disse er ikke enkle. Fremover må vi laserfokusere innsatsen som studio og styrke neste Dragon Age og Mass Effect-titler samtidig som vi fortsetter å tilby kvalitetsoppdateringer til Star Wars: The Old Republic.”

Bioware er ikke de eneste som sliter – CDPR må utsette den store 1.2-oppdateringen til Cyberpunk 2077: Nå må de utsette Cyberpunk 2077-oppdateringen også

Kilde:
Bioware

The post EA gir opp “Anthem Next” appeared first on ITavisen.

Nå som vi bruker mange web-apps lønner dette seg i Windows 10

tor, 02/25/2021 - 10:30

Kanskje du er som oss og bruker Chrome web-apps mye?

Dette er nyttig for deg med mange apper, og kanskje et økende web-app bibliotek

Spesielt i Windows kan det bli veldig mange, fra YouTube til iTunes og lynmeldings-apper. Web-apper blir stadig bedre og det føles gammeldags og unødvendig å installere programvare som er treg og tar tid å installere og oppdatere.

Da er det ofte lettere å lagre en fane i form av en snarvei som åpnes i et separat vindu, slik at man kan kjøre dem uavhengig av de tradisjonelle nettsidefanene.

TaskbarGroups (last ned) hjelper deg å holde styr på alle sammen. Det er ikke slik at dette programmet kun fungerer for web-apps, neida: du kan gruppere hva du måtte ønske. Etter at du har lastet inn snarveiene til appene du ønsker å gruppere, gir du dem et navn, og høyreklikker på snarvei-gruppen som du igjen fester til oppgavelinjen:

The post Nå som vi bruker mange web-apps lønner dette seg i Windows 10 appeared first on ITavisen.

Samsung advarer: dette slettes

tor, 02/25/2021 - 09:28

Samsung sender nå e-post og varsler om at Galleri-synkronisering og Drive-lagring ikke lenger støttes av Samsung Cloud fra 30. juni 2021.

Samsung sender epost til kundene sine om denne Cloud-endringen

“I tillegg, hvis du har en premium abonnement-lagringsplan vil dette automatisk bli kansellert fra 2021-04-01 og du kan få utstedt refusjon”, melder selskapet som også forklarer hvordan man kan flytte til en annen skylagringstjeneste, nemlig Microsoft OneDrive som de ikke helt overraskende har en avtale med.

Samsung skriver at “for å beholde dataene dine i nettskyen og fortsette synkroniseringen må du passe på at du flytter dataene dine til Microsoft OneDrive. Legg merke til at dette valget kun er tilgjengelig frem til 2021-03-31”. Dette er Samsungs tidslinje: Dette er saken

“Fra 2021-06-30, vil ikke Galleri-synkronisering og Drive-lagring lenger støttes av Samsung Cloud, og dataene dine vil bli slettet. Du kan lese mer om dette nedenfor. I tillegg, hvis du har en premium abonnementlagringsplan vil dette automatisk bli kansellert fra 2021-04-01 og du kan få utstedt refusjon.

Disse funksjonene vil nå bli støttet av Microsoft OneDrive (det er ikke sikkert dette støttes i bestemte land eller for enkelte enhetsmodeller). For å gjøre det lettere tilbyr vi deg en måte å flytte eksisterende Galleri-synkronisering og/eller Drive-data til OneDrive enkelt frem til 2021-03-31 og fortsette serviceopplevelsen din. Alternativt kan du bruke det for å laste ned dataene dine til mobilenhet og/eller PC. Legg merke til at hvis du flytter over eller laster ned dataene dine kan disse funksjonene bli avsluttet og dataene dine kan bli slettet før den offisielle avslutningsdatoen.”

Kilde:
Samsung

The post Samsung advarer: dette slettes appeared first on ITavisen.

Denne gjør “dumme” høyttalere AirPlay 2-smarte

tor, 02/25/2021 - 07:48

Husker du at man kunne koble AirPort Express til høyttalere for å gjøre dem AirPlay-kompatible via 3,5 utgangen?

Denne er smart for “dumme” høyttalere

Problemet er at Apple har gitt opp AirPort-rutere, noe som innebærer at man må finne et alternativ, og nå viser det seg at Belkin snart ønsker å selge deg en AirPlay 2-adapter til rundt 1000 kroner.

“Belkin SoundForm Connect AirPlay 2 adapter” er navnet på dingsen som får strøm fra en USB C-kabel og støtter lyd ut fra 3,5 og optisk. Med en gang man kobler høyttaleren til en Apple-enhet, så oppdages den som AirPlay 2-kompatibel. Det er alt som skal til.

Dette er altså en patent-avsløring, så det foreligger ingen lanseringsdato, men vi tipper at lanseringen vil finne sted i løpet av et par måneder.

Kilder:
9to5Mac

Belkin is making a wireless audio adapter with Airplay 2 called Soundform Connect. https://t.co/nIwdoylxPy

— Janko Roettgers (@jank0) February 24, 2021

The post Denne gjør “dumme” høyttalere AirPlay 2-smarte appeared first on ITavisen.

I morgen bør du følge med på Playstation-avsløringene: skal snakke om PS5-spill

ons, 02/24/2021 - 21:54

Sony skal avsløre PS5-spill i morgen på Twitch og YouTube.

Følg med klokka 20:00 i morgen kveld

Sony sier at de skal snakke om nye oppdateringer og gå dypt inn i materien for 10 spill som kommer til PS4 og PS5 “inkludert nye spill-annonseringer samt oppdateringer for noen av tredjeparts- og indie-spillene du så på juni-pressekonferansen”.

Showet varer i 30 minutter, mer eller mindre. Selskapet advarer mot å tro de skal snakke om ting som Playstation 5 VR eller annen maskinvare: det skjer ikke. “Vi fokuserer på de utrolige spillene som kommer i løpet av de kommende månedene”.

Kilde:
Sony

The post I morgen bør du følge med på Playstation-avsløringene: skal snakke om PS5-spill appeared first on ITavisen.

LAST NED: stor Windows 10-oppdatering

ons, 02/24/2021 - 20:44

Microsoft har storoppdatert den nyeste stabile Windows 10-versjonen, 20H2 (mai 2020), eller 2004 om du vil.

Den nyeste Windows 10-versjonen er endelgi oppdatert

Det er snakk om KB4601382 du nå kan forespørre fra Windows Update, eller laste ned manuelt om du skulle ha behov.

Dette er de viktigste feilrettingene:
 • Updates an issue that displays unexpected screens during the Windows Out of Box Experience (OOBE).
 • Updates an issue in Advanced display settings that shows the incorrect refresh rates available for high dynamic range (HDR) displays.
 • Updates an issue that might cause video playback to flicker when rendering on certain low-latency capable monitors.
 • Updates an issue that sometimes prevents the input of strings into the Input Method Editor (IME).
 • Updates an issue that might sometimes prevent some keyboard keys from working, such as the home, Ctrl, or left arrow keys. This issue occurs when you set the Japanese IME input mode to Kana.
 • Updates an issue that displays the wrong language when you sign in to a console after you change the system locale.
 • Updates an issue with screen rendering after opening games with certain hardware configurations.
 • Displays the proper Envelope media type as a selectable output paper type for Universal Print queues.
 • Updates support for hole punch and stapling locations for print jobs with long edge first paper feed direction on certain printers.
Dette er samtlige feilrettinger:
 • Addresses an issue with a memory leak in Internet Explorer 11 that occurs when you use the Chinese language pack.
 • Addresses an issue with certain COM+ callout policies that cause a deadlock in certain applications.
 • Addresses an issue that prevents certain Win32 apps from opening as a different user when you use the runas command.
 • Addresses an issue that displays unexpected screens during the Windows Out of Box Experience (OOBE).
 • Addresses an issue that might cause a deadlock when a COM server delivers an event to multiple subscribers in parallel.
 • Addresses an issue in Advanced display settings that shows the incorrect refresh rates available for high dynamic range (HDR) displays.
 • Addresses an issue that might prevent certain CAD applications from opening if those applications rely on OpenGL.
 • Addresses an issue that might cause video playback to flicker when rendering on certain low-latency capable monitors.
 • Addresses an issue that sometimes prevents the input of strings into the Input Method Editor (IME).
 • Addresses an issue that exhausts resources because Desktop Windows Manager (DWM) leaks handles and virtual memory in Remote Desktop sessions.
 • Addresses an issue with a stop error that occurs at startup.
 • Addresses an issue that might delay a Windows Hello for Business (WHfB) Certificate Trust deployment when you open the Settings-> Accounts-> Sign-in Options page.
 • Addresses an issue that might sometimes prevent some keyboard keys from working, such as the home, Ctrl, or left arrow keys. This issue occurs when you set the Japanese IME input mode to Kana.
 • Removes the history of previously used pictures from a user account profile.
 • Addresses an issue that displays the wrong language when you sign in to a console after you change the system locale.
 • Addresses an issue that causes the host process of Windows Remote Management (WinRM) to stop working when it formats messages from a PowerShell plugin.
 • Addresses an issue in the Windows Management Instrumentation (WMI) service that causes a heap leak each time security settings are applied to WMI namespace permissions.
 • Addresses an issue with screen rendering after opening games with certain hardware configurations.
 • Improves startup times for applications that have roaming settings when User Experience Virtualization (UE-V) is turned on.
 • Addresses an issue in which a principal in a trusted MIT realm fails to obtain a Kerberos service ticket from Active Directory domain controllers (DC). This occurs on devices that installed Windows Updates that contain CVE-2020-17049 protections and configured PerfromTicketSignature to 1 or higher. These updates were released between November 10, 2020 and December 8, 2020. Ticket acquisition also fails with the error, “KRB_GENERIC_ERROR”, if callers submit a PAC-less Ticket Granting Ticket (TGT) as an evidence ticket without providing the USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED flag.
 • Addresses high memory and CPU utilization in Microsoft Defender for Endpoint.
 • Enhances data loss prevention and insider risk management solution functionalities in Microsoft 365 endpoints.
 • Addresses an issue that displays an error when you attempt to open an untrusted webpage using Microsoft Edge or open an untrusted Microsoft Office document. The error is, “WDAG Report – Container: Error: 0x80070003, Ext error: 0x00000001”. This issue occurs after installing the .NET update KB4565627.
 • Addresses an issue that prevents wevtutil from parsing an XML file.
 • Addresses an issue that fails to report an error when the Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) generates invalid keys of 163 bytes instead of 165 bytes.
 • Adds support for using the new Chromium-based Microsoft Edge as the assigned access single kiosk app. Now, you can also customize a breakout key sequence for single app kiosks. For more information, see Configure Microsoft Edge kiosk mode.
 • Addresses an issue with User Datagram Protocol (UDP) broadcast packets that are larger than the maximum transmission unit (MTU). Devices that receive these packets discard them because the checksum is not valid.
 • Addresses an issue in which the WinHTTP AutoProxy service does not comply with the value set for the maximum Time To Live (TTL) on the Proxy Auto-Configuration (PAC) file. This prevents the cached file from updating dynamically.
 • Displays the proper Envelope media type as a selectable output paper type for Universal Print queues.
 • Ends the display of a random paper size for a printer when it uses the Microsoft Internet Printing Protocol (IPP) Class Driver.
 • Enables Windows to retrieve updated printer capabilities to ensure that users have the proper set of selectable print options.
 • Updates support for hole punch and stapling locations for print jobs with long edge first paper feed direction on certain printers.
 • Addresses an issue that might cause the IKEEXT service to stop working intermittently.
 • Addresses an issue that might prevent a Non-Volatile Memory Express (NVMe) device from entering the proper power state.
 • Addresses an issue that might cause stop error 7E in nfssvr.sys on servers running the Network File System (NFS) service.
 • Addresses an issue that prevents the User Profile Service from detecting a slow or a fast link reliably.
 • Addresses an issue that causes contention for a metadata lock when using Work Folders.
 • Adds a new dfslogkey as described below:
  • Keypath: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/dfslog.
  • The RootShareAcquireSuccessEvent field has the following possible values:
   • Default value = 1; enables the log.
   • Value other than 1; disables the log.
    If this key does not exist, it will be created automatically. To take effect, any change to dfslog/RootShareAcquireSuccessEvent in the registry requires that you restart the DFSN service.
 • Updates the Open Mobile Alliance (OMA) Device Management (DM) sync protocol by adding a check-in reason for requests from the client to the server. The check-in reason will allow the mobile device management (MDM) service to make better decisions about sync sessions. With this change, the OMA-DM service must negotiate a protocol version of 4.0 with the Windows OMA-DM client.
 • Turns off token binding by default in Windows Internet (WinINet).
 • Addresses an issue with failover in an environment that only has IPv6 clusters. If the failover cluster has been running for more than 24 days, attempts to do a failover might not succeed or might be delayed.

Kilde:
Microsoft

The post LAST NED: stor Windows 10-oppdatering appeared first on ITavisen.

Nå må de utsette Cyberpunk 2077-oppdateringen også

ons, 02/24/2021 - 20:22

CDPR hadde alt for store ambisjoner for kjæledeggen sin, Cyberpunk 2077, noe som medførte den mest negative og dramatisk PC-spillanseringen i manns minne, deretter ble de saksøkt av investorer, hacket og nå må de utsette 1.2-oppdateringen til gigaspillet.

Utsetter den store Cyberpunk 2077-oppdateringen til rund 15. mars

CDPR skylder på angrepet som en av grunnene til at de må utsette, men også det faktum at oppdateringen er stor. Det blir spennende å teste 1.2 når den endelig kommer, og det skal visstnok skje i andre halvdel neste måned, så 15 eller 18 mars, rundt der omkring.

“Vårt mål med 1.2-oppdateringen er større enn de andre oppdateringene. Vi har jobbet med en rekke kvalitets-forbedringer og feilrettinger, og vi har fremdeles arbeid å gjøre for å være sikker på at det er dette vi leverer.”

It’s not the news we enjoy sharing, but we want to make sure we launch this update properly. Stay tuned for more information as the time draws closer. Thank you for your continued patience and support. 3/3

— Cyberpunk 2077 (@CyberpunkGame) February 24, 2021

The post Nå må de utsette Cyberpunk 2077-oppdateringen også appeared first on ITavisen.

HP kjøper HyperX for 3,5 milliarder kroner

ons, 02/24/2021 - 17:57

Idag annonserte HP at de kjøper spill-tilbehørsprodusenten HyperX fra Kingston for 3,5 milliarder kroner. Kjøpet vil gi HP ny posisjon som produsent av spilltilbehør.

HyperX er ledende innen spill-utstyr og lager blant annet tastaturer, mus, musematter, mikrofoner, konsolltilbehør og hodetelefoner som selger bedre enn noen annen konkurrent akkurat nå.

De er også kjente for RAM, men den avdelingen blir hos Kingston som også beholder Flash- og SSD-produktlinjene.

Transaksjonen går igjennom i andre kvartal

PC er fortsatt en av de mest populære plattformene for spill. De siste årene har HP satset hardere på spillutstyr og spill-maskiner med OMEN-merkevaren, selv om merker som Corsair, Logitech og Razer har ligget foran.

Ifølge pressemeldingen forventes maskinvare-bransjen innen PC å være verdt 590 milliarder kroner innen 2023

Det er et marked HP satser hardt på.

“HyperX’ produkter er designet for å møte de tyngste kravene til alle spillere – fra de mest avslappede til de mest avanserte – og gi dem det vinnerutstyret de trenger for å holde seg på topp.”

Kilde: Intrado GlobeNewswire

The post HP kjøper HyperX for 3,5 milliarder kroner appeared first on ITavisen.

Dette krever Playstation-spillet av PC-en din

ons, 02/24/2021 - 17:06

Tidligere denne uken ble det kjent at flotte Days Done, som vi testet på PS4 Pro våren 2019, kommer til PC i løpet av våren.

Steam-siden oppgir 26. april, men det er usikkert om dette er lanseringsdatoen (da den samsvarer med lanseringsdatoen i 2019).

Days Gone er allerede oppgradert på PS5 med 60 FPS

Sony øker takten med spill til PC, noe vi setter pris på – spesielt nå portene er så gode som Horizon Zero Dawn.

Har du en Playstation 5 er Days Gone allerede flott oppgradert da det støtter 60 FPS noe som hever underholdningen flere hakk.

Sony har også tidligere lovet flere spill til PC, og det samme gjentar de i forbindelse med Days Gone-annonseringen. En av årsakene er at det er teknisk lettere for dem å porte fra PS til PC, så vi vil se mer av dette fremover. En kostandsårsak til å gjøre det er at det tar veldig mange år å skape ett AAA-spill til konsoll, så da gir det mening å gi spillet liv i PC-segmentet også.

Playstation 5 får nytt VR-hodesett Før vi tar en titt på skjermbildene, ta en titt på hva som er minimum krav:
 • Krever en 64-biters prosessor og operativsystem
 • OS: Windows 10 64-bits
 • Prosessor: Intel Core i5-2500K@3.3GHz or AMD FX 6300@3.5GHz
 • Minne: 8 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) or AMD Radeon R9 290 (4 GB)
 • DirectX: Versjon 11
 • Lagring: 70 GB tilgjengelig plass
 • Tilleggsmerknader: SSD for storage and 16 GB of memory is recommended
Og deretter hva som er anbefalt:
 • Krever en 64-biters prosessor og operativsystem
 • OS: Windows 10 64-bits
 • Prosessor: Intel Core i7-4770K@3.5GHz or Ryzen 5 1500X@3.5GHz
 • Minne: 16 GB RAM
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8 GB)
 • DirectX: Versjon 11
 • Lagring: 70 GB tilgjengelig plass
 • Tilleggsmerknader: SSD for storage is recommended
Om Days Gone

“Days Gone er et action-eventyr i en åpen verden som er lagt til en barsk villmark to år etter en ødeleggende global pandemi. Du har rollen som Deacon St. John, en omstreifende dusørjeger som kjører på ødelagte veier og leter etter en grunn til å leve mens han kjemper for å overleve.

Barsk åpen verden: Days Gone gir spillerne en utrolig realistisk og detaljert åpen verden å boltre seg i. La deg oppsluke av de enorme og ugjestmilde omgivelsene, og utforsk hemmelighetene der. Let gjennom forlatte kjøretøy, hus, bensinstasjoner og byer på jakt etter ressurser. Men vær forsiktig – dag og natt-sykluser og dynamiske værsystemer påvirker spillet og fiendenes atferd.

Brutal sandkassekamp: Perfeksjoner gameplayet ditt med en endeløs kombinasjon av strategier og muligheter i hver situasjon. Lag spesialdesignede ting med biter og deler du finner, fra brutale nærkampvåpen til feller med mer. Og tenk deg om, for hvert valg kan være forskjellen mellom liv og død.”

The post Dette krever Playstation-spillet av PC-en din appeared first on ITavisen.

Qualcomm med utrolig stilig AR-konsept

ons, 02/24/2021 - 16:28

Utvidet virkelighet eller “augmented reality (AR)” er noe mange teknoplogiselskaper arbeider med for tiden. For å få fart på utviklingen har Qualcomm laget et design de mener selskapene kan ta inspirasjon av.

Brillene kommer ikke i salg for oss forbrukere, men er ment for å hjelpe utviklere med å teste design for fremtidige apper og dingser

Qualcomm’s AR Smart Viewer er basert på Snapdragon XR1-plattformen, har to 0,71″ skjermer med 1920 x 1080 piksler og 90 Hz oppdateringsfrekvens.

Når brillene kobles opp mot en Android-telefon kan AR Smart Viewer åpne apper i et todimensjonalt rammeverk. Brillene kan brukes til å se program-vinduer som nettleser, instagram etc. i 2D og kan også brukes innendørs til å rendre flere virtuelle skjermer ved siden av hverandre.

Sannsynligvis blir Apples briller hakket mer moteriktige. (Ill:Technical World Teaser)

Man kan feste programvinduer i Windows til en bestemt vegg i huset, eller henge opp virtuelle post-it-lapper på vindusruten. Skal vi tro filmen over kan du invitere en virtuell representasjon av en kollega inn i stuen for å sammen undersøke firmaets siste designforslag.

I klippet under hinter Qualcomm om hvordan man kan delta i AR-møter med brillene:

Dessverre (for det ser ut som en rå opplevelse, blir ikke brillene å finne i butikkhyllene. Likevel har brillene allerede vært til nytte for for eksempel Lenovos Think Reality A3 – briller som Qualcomm sier at ble utviklet parallelt med AR Smart Viewer.

Microsoft sier også at de planlegger å bruke AR Smart Viewer til å utvikle Azure. Apple og Facebook arbeider også som kjent med briller, så nå begynner det å nærme seg. Kanskje er utvidet virkelighet noe vi tar forgitt om få år.

Kilde: Gizmodo

The post Qualcomm med utrolig stilig AR-konsept appeared first on ITavisen.

GTA V kan bli bannet i Chicago

ons, 02/24/2021 - 12:58

Politikere i Chicago mener de ser en direkte sammenheng mellom biltyverier og GTA V. Derfor vil de forby salg av spill som kan inspirere til vold i hele Illinois.

Det er ikke første gang GTA har vært under lupen for påvirkning på spillere

Tidligere har både Australia, Brazil og Tyskland forbydd flere utgaver av det som er blitt en av verdens største spill-serier. Ofte er det den seksuelle volden mot kvinner som legges til grunn for forbudet. En korrigert versjon av GTA III ble senere sluppet i Australia der det ikke gikk an å plukke opp prostituerte.

218 biltyverier

I Chicago har politiet måttet rykke ut på 218 biltyverier bare i januar og nå mener politikerne at de ser klare likhetstrekk mellom biltyveriene i GTA og biltyveriene i virkeligheten.

“Lovforslaget vil forby salg av noen av disse spillene som promoterer aktivitetene som vi har problemer med i vårt miljø”.

– Rep. Marcus Evans Jr.

Lovforslaget vil også endre definisjonen av hva som er et voldelig spill. Går forslaget igjennom vil et voldelig spill være et spill der man “kontrollerer en figur som oppfordres til å foreta menneske-til-menneske-vold hvor spilleren utgjør alvorlig fysisk eller psykisk skade på et annet menneske eller dyr.”

Lamar Davis i GTA 5. (Ill: Rockstar Games)

Om lovforslaget går igjennom, gjenstår å se. Gjør det det, vil flere spill enn bare GTA V berøres.

Forskningen viser at vi i liten grad blir voldelige av voldelige spill

I et forskningsprosjekt fra det tyske Max Planck-instituttet der 90 deltagere ble delt opp i to grupper hvor den ene spilte GTA hver dag i to måneder og hvor den andre spilte The Sims, konkluderte forskerne med at det var absolutt ingen forskjell på deltagerne etterpå.

Forskerne målte aggresjon, impulsivitet, humør, angst, depresjon, empati, evnen til mellommenneskelig kontakt etc., men fant ingen forskjell.

Annen forskning viser at barn med spesielle personlighetstrekk kan ta skade av spill

Ifølge forsker Patrick Markey fra Villanova University er det ingen tvil om at det er en effekt. Men at den er veldig liten.

Markey og hans kolleger konkluderer med at våre personlighetstrekk har svært mye å si på hvordan vi reagerer i møtet med virtuell vold. Men for majoriteten skal det ha lite å si. Voldelige dataspill har ikke skapt generasjonen mange fryktet da GTA ble tredimensjonalt i 2001.

Likevel er det ingen tvil om at medier påvirker oss. Det er derfor vi har PR og reklame. Hva mener du?

Kilde:
Chicago Sun Times
Forskning.no
ComicBook

The post GTA V kan bli bannet i Chicago appeared first on ITavisen.

Da dette skjedde ringte Pixel til nødetaten automatisk

ons, 02/24/2021 - 11:30

Pixel 4a har en funksjon som registrerer plutselig fysiske hendelser, og automatisk ringer nødetaten. Om funksjonen er aktivert, da.

Pixel-eieren ble reddet av en unik Pixel-funksjon

For akkurat denne funksjonen er ikke aktivert som standard på Pixel-mobiler, og ei heller tilgjengelig i hele verden (som mobilene i seg selv): dette fungerer nemlig kun i USA og et par andre land der mobilene selges.

Denne historien er helt vanvittig, for det som skjedde var at en Bobcat havnet opp- ned med mannen inni, nedi en liten dump.

Hadde fremdeles en Bluetooth-plugg i øret

Nøyaktig hva som skjedde er ukjent da vedkommende ble slått ut i noen minutter, men den ene øreproppen var fremdeles i øret, og det var bra, for mobilen lå ikke i nærheten og her er det snakk om en rekke brudd og det faktum at han var fastklemt.

Men mobilen ringte nødetaten automatisk den, og plutselig hører vedkommende nødetaten på øret og etter kort tid (rundt 10 minutter) kommer redningsmannskapet og berger mannen.

Det var i utgangspunktet ikke snakk om livstruende skader, men faktum er at han var alene, og uten mulighet til å komme seg selv ut av kjøretøyet ville det potensielt tatt timer før han hadde blitt funnet, og det er kaldt i Missouri på denne tiden av året.

Ved aktivering av funksjonen ringer en stemme-assistent opp nødetaten og oppgir posisjonen. Bilde: Postnospam

Kilde:
Reddit

The post Da dette skjedde ringte Pixel til nødetaten automatisk appeared first on ITavisen.

De kom Apple i forkjøpet

ons, 02/24/2021 - 10:00

Anker kom Apple i forkjøpet med en batteripakke som magnetisk fester seg bakpå en iPhone 12, du vet, med MagSafe.

Klikk på 5 watt trådløs MagSafe-lading

Denne gir ikke 15 watt effekt, men det er vel kanskje ikke nødvendig for et slikt produkt heller.

Få var vel imponert over Apples klumpete batterideksler, spesielt på Max-modellene ble det bare for mye av det gode

Batteriet er på 5000 mAh og kan lade 12 mini fra 0 til 100 prosent, iPhone 12 til 0 til 95 prosent, 12 Pro til 97 prosent og 12 Pro Max til 75 prosent.

Koster under 400 kroner

Denne løsningen er ikke akkurat slank heller, og det hadde nok vært bedre om den var flatere, og i stedet tok opp en større flate, men praktisk er dette uten tvil.

Produktet støtter samtlige iPhone 12 og 12 Pro-modeller, og gjennom støttede magnetiske deksler.

Anker selger produkter i Norge, det er ikke det det står på, men vi har ikke sett dette produktet dukke opp enda. Prisen i USA er 40 dollar, omlag 340 kroner.

Kilde:
9to5Google

The post De kom Apple i forkjøpet appeared first on ITavisen.

Dette lover Samsung kundene: oppdateringer i fire år

ons, 02/24/2021 - 08:16

Er din Samsung-mobil fra 2019 eller kanskje er det en S21? Da er du garantert sikkerhetsoppdateringer hver måned eller per kvartal i minst fire år.

Dette er derfor enhetene (for det er ikke kun snakk om mobiler) som er dekket:
 • Galaxy Fold: Fold, Z Fold2 5G, Z Flip, Z Flip 5G
 • Galaxy S: S10, S10+, S10e, S10 5G, S10 Lite, S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, S20 FE 5G, S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G
 • Galaxy Note: Note10, Note10+, Note10+ 5G, Note20 5G, Note20 Ultra 5G
 • Galaxy A: A10e, A20, A50, A11, A21, A51, A51 5G, A71 5G
 • Galaxy XCover: XCover FieldPro, XCover Pro
 • Galaxy Tab: Tab Active Pro, Tab Active3, Tab A 8 (2019), Tab A with S Pen, Tab A 8.4 (2020), Tab A7, Tab S5e, Tab S6, Tab S6 5G, Tab S6 Lite, Tab S7, Tab S7+
Dette er jo gode nyheter. Samsung bruker også muligheten til å skryte av at de:

“…mener åpenhet og samarbeid er avgjørende for å tilby de beste mobile opplevelsene som folk kan stole på. Samsung har jobbet tett med over 1000 partnere for å etablere sikkerhetsstandarder for alle Android-enheter, inkludert det første av sitt slag jevnlige sikkerhetsoppdateringsprogram i 2015, og har samarbeidet med sikkerhetsforskningsmiljøet for å sikre forbrukerne den sikreste mobilopplevelsen som er mulig.”

Se vår test av Galaxy S21 Ultra og Buds Pro:

Kilde:
Samsung

The post Dette lover Samsung kundene: oppdateringer i fire år appeared first on ITavisen.

DIREKTE NÅ: bli med på zombie-party

tir, 02/23/2021 - 20:15

Zombie Army 4: Dead War får jubelkritikker overalt.

Daniel og Eivind er direkte 20:20

Det er andre 2. verdenskrig nazi-zombier som skal meies ned i dette spillet som nettopp ble lansert på Steam.

Som spillet beskriver er Hitlers horder tilbake, men heldigvis kan opp til fire spillere kjempe mot nazi-zombiene hans.

new Twitch.Embed("twitch-embed", { width: 764, height: 800, autoplay: "false", channel: "itavisen", // only needed if your site is also embedded on embed.example.com and othersite.example.com parent: ["embed.example.com", "othersite.example.com"] });

The post DIREKTE NÅ: bli med på zombie-party appeared first on ITavisen.

GRATIS 1. mars: Ratchet and Clank til Playstation 4 og 5

tir, 02/23/2021 - 19:55

Sony gir bort et knall plattform-spill, Ratchet and Clank, lansert til PS4 i 2016.

Ratchet and Clank er gratis i Playstation Store fra 1. mars selv uten PS Plus

Spillet har en Metacritic-poengsum på 85, så ingen tvil om at dette er en kritikerrost tittel. Selv grafikken tar seg ganske så bra ut etter fem år.

Spillet kan lastes ned fra 1. mars 05:00 til 31. mars samme tidspunkt. Det beste: du trenger ikke en gang en PS Plus-konto.

Ratchet and Clank: Rift Apart til PS5 lanseres 11. juni:

Kilde:
Sony

The post GRATIS 1. mars: Ratchet and Clank til Playstation 4 og 5 appeared first on ITavisen.

Sider