Nyhetsinnsamler

Microsoft har anmeldt Windows 11-lekkasjen til patentmyndighetene

Datanyheter - lør, 06/19/2021 - 17:17

Microsoft klager nå til patentmyndighetene etter at Windows 11 ble lekket på nett.

‘Opphavsrettsbeskyttet stjålet Windows 11-informasjon’

Etter at Windows 11 lekket fløt det over av endringer og forbedringer på nettet. De lekkede filene var å finne på mange plattformer, og er omtalt mye på Reddit og Telegram, mens selve ISO-filen er delt på Mega.

Microsoft Japan har levert en klage mot en indisk teknologi-nyhetspublikasjon som kalles Beebom, for å ha distribuert opphavsrettsbeskyttet stjålet Windows 11-informasjon.

Microsoft har også bedt Google fjerne Beeboms artikkel fra søkemaskinen da “den inneholder lekkede kopier av ikke-lanserte Windows 11”.

Microsoft sur

For de av dere, om det er noen igjen, som er skeptiske til lekkasjen, bør patentklagen være bekreftelse nok.

At Microsoft blir sur over at hemmelighetene glipper like før de er klar til den store avdukningen av “det neste Windows” i et direktesendt online-arrangement som kommer 24. juni, er forståelig om det stemmer at de ikke lekket dette selv.

Generasjonsoppdatering?

Men konklusjonen mange trekker av lekkasjen er at det er vanskelig å kalle Windows 11 en “generasjonsoppdatering”, til det er det kanskje for små endringer under panseret.

Det gjenstår fremdeles litt tid før Windows 11 blir offisiell. La oss håpe at Microsoft ender opp med å overraske oss, og det vil være forbedringer å finne: Windows 11 sin hemmelige ytelses-forbedring avslørt!

The post Microsoft har anmeldt Windows 11-lekkasjen til patentmyndighetene appeared first on ITavisen.

USA holdt døren på gløtt for Huawei. Nå lukkes den helt

Datanyheter - lør, 06/19/2021 - 14:09

Den føderale amerikanske kommunikasjonskommisjonen (FCC) har lagt frem en plan for å forby all bruk av utstyr fra Huawei og fire andre kinesiske selskaper i amerikanske telekommunikasjonsnett. Forbudet rammer selskaper som anses som nasjonale sikkerhetstrusler. Blant dem er Huawei og ZTE.

Tilbakevirkende kraft

Kommisjonen åpner også for å tilbakekalle tidligere godkjennelser av utstyr fra kinesiske selskaper. En talsmann for Huawei kaller planen “misvisende og unødvendig straffende”.

De nye tiltakene vil utelukke upålitelig utstyr i våre kommunikasjonsnettverk. Vi har holdt døren på gløtt for Huawei og andre kinesiske produsenter gjennom vår autorisasjonsprosess. Med dette foreslår vi å lukke døren helt.

Jessica Rosenworcel, styreleder FCC Fem selskaper svartelistet

FCC har godkjent mer enn 3000 søknader fra Huawei siden 2018, men i fremtiden vil det ikke bli innvilget autorisasjon av kommunikasjonsutstyr fra firmaer som anses å utgjøre en risiko for nasjonal sikkerhet.

FCC har med utgangspunkt i en lov fra 2019 som tar sikte på å beskytte amerikanske kommunikasjonsnett, svartelistet fem kinesiske selskaper. De berørte selskapene er i tillegg til Huawei og ZTE, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. og Zhejiang Dahua Technology Co.

‘Diskriminerende, fremtidsbeskrivende beslutning’

Huawei sa at “å blokkere kjøp av utstyr basert på en prediktiv, fremtidsbeskrivende beslutning relatert til opprinnelsesland eller merkevare, er diskriminerende og vil ikke gjøre noe for å beskytte integriteten til amerikanske kommunikasjonsnettverk”.

Huawei, Hikvision og flere andre selskaper står også på amerikanernes økonomiske svarteliste. 

Les Politainment: Biden svartelister 59 kinesiske selskaper

The post USA holdt døren på gløtt for Huawei. Nå lukkes den helt appeared first on ITavisen.

Det nytter ikke: De som betaler for løsepengevirus blir hacket en gang til

Datanyheter - lør, 06/19/2021 - 11:50

Størstedelen av bedrifter som valgte å betale for å få tilbake tilgang til systemene sine etter løsepengevirus-angrep, ble angrepet igjen, ifølge en undersøkelse gjort av det internasjonale cybersikkerhetsselskapet Cybereason.

80 prosent rammet annen gang

Grunnlagsmaterialet for undersøkelsen er hentet fra intervjuer med 1300 datasikkerhetseksperter over hele verden. 

Resultatet av undersøkelsen viser at 80 prosent av bedriftene som betalte etter et løsepengevirus-angrep, ble utsatt for et nytt angrep. Av de som ble angrepet en gang til, mente nesten halvparten (46 prosent) at det kom fra samme gruppe som gjorde første angrep.

46 prosent av dem fra samme gruppe

Undersøkelsen fant at 25 prosent av organisasjonene som ble rammet av løsepengevirus-angrep, ble tvunget til å stenge bedriften. I tillegg ble 29 prosent tvunget til å si opp ansatte.

Lederen for Cybereason Lior Div, advarte om at å betale løsepenger hverken garanterer for fullstendig og vellykket datagjenoppretting eller gir beskyttelse mot fremtidige angrep.

46 prosent får data ødelagt

Å betale løsepenger garanterer ikke for noen vellykket gjenoppretting av systemet. Det hindrer heller ikke hackerne i å gå til nytt angrep. I siste instans forverrer det problemet ved at løsepenger oppmuntrer til nye angrep. 

Lior Div, Cybereason

Av de som betalte for å få systemene gjenopprettet sa 46 prosent at de fikk tilgang til dataene, men at noe eller hele det var ødelagt. 51 prosent sa at datagjenopprettingen var vellykket, mens tre prosent sa at de ikke fikk tilgang til noen av dataene sine igjen.

Det koster oss 175 milliarder

Studien estimerer de globale tap som følge av skader forårsaket av hacking og løsepengevirus-angrep, vil nå 175 milliarder kroner iår. 

Ifølge FBI økte tapene på løsepengevirus-angrep med 225 prosent i 2020. FBI setter den sterke økningen av nettangrep i 2020 i forbindelse med økt bruk av teknologi under nedstengningen av samfunnet.

Mens samfunnet var fokusert på å beskytte seg mot en global pandemi, angrep de kriminelle målrettet gjennom phishing, spoofing, utpressing og ulike typer internett-basert svindel.

Paul Abbate, FBI

The post Det nytter ikke: De som betaler for løsepengevirus blir hacket en gang til appeared first on ITavisen.

Windows 11 sin hemmelige ytelses-forbedring avslørt!

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 22:09

Windows 11 er spesial-designet for Intels hybrid CPU-er, altså de som kjører store og små kjerner for å optimalisere ytelse og batterilevetid.

WIndows 11 er ikke hele historien

Disse er strøm-snille og har derfor ikke den aller beste ytelsen, derfor er det viktig at operativsystemet er vel-optimalisert, og det er Windows 11.

Faktisk er beta OS-et kjappere med gamle Windows 10-drivere, enn sistnevnte er. Årsaken er at plattformen som styrer hva CPU-en skal gjøre når, er forbedret i Windows 11. Vi har hørt rykter om at dette var en forbedring vi kunne vente oss på tvers av all maskinvare i det nye OS-et, og nå er det bekreftet at Microsoft og Intel samarbeider tett for å gjøre Windows-laptoper mer konkurransedyktige mot Macbook M1.

Allerede opp til 10 prosent kjappere

HotHardware kan nå bevise, med en Samsung Galaxy Book S med Core i5-L16G7 (Lakefield, andre kvartal 2020, og det første forsøket på big.LITTLE).

Denne CPU-en er så svak at selv begredelig svake Snapdragon 8cx fra Qualcomm leverte bedre ytelse og batterilevetid i samme maskin, så det er arbeid å gjøre.

Det er ikke alle testene vi snakker store forbedringer, men der det gjelder som mest for mange, i nettleseren, fant HotHardware at Chrome 91 er 10 prosent kjappere enn Windows 10 21H1.

I 3DMark er poengsummen den samme, men programmet er driver-sensitivt og kan tjene mye på offisielle Windows 11-drivere.

Er aldri tregere enn Windows 10, selv med ikke-optimaliserte drivere

I CineBench-testen er enkjerneytelsen 8,2 prosent bedre i Windows 11, mens i mye brukte PCMark gjør Windows 11 det mer eller mindre like bra som Windows 10, noe som er imponerende med Windows 10-drivere.

Det skal bli meget spennende å se hvordan Intels kommende big.LITTLE-laptoper med Windows 11 yter sammenlignet med kommende Apple M1X/M2. Dette blir mer spennende enn vi hadde regnet med.

The post Windows 11 sin hemmelige ytelses-forbedring avslørt! appeared first on ITavisen.

Dette er fremtidens pakke-levering

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 20:36

Fords «Self-Driving Vehicle Research Programme» ser på måter å revolusjonere logistikk på, og de prøver det i den virkelige verden.

Etter testing i USA kommer Fords selvkjørende til Storbritannia

“Den spesialtilpassede Transit 2T som blir brukt har egne sensorer som etterligner en førerløs bil. Førersete i bilen er også lagd på en slik måte at det for de på utsiden ser ut som om det ikke sitter noen bak rattet”, forklarer Ford noe forvirrende i og med at det… ikke sitter noen bak rattet?

Når bilen med pakken din ankommer møter budet den på fortauet og åpner med en app: I testen ser de for seg et bud, men er ikke dette sikkert nok for at kunden selv kan gjøre dette og på den måten få pakken sin enda kjappere?

– Når vi nå planlegger å produsere førerløse biler, er det viktig at vi ikke bare fokuserer på teknologien, men også på hva det kan tilføre våre kunder. Den beste måten å gjøre dette på er å prøve det ut i det virkelige liv, sier Richard Balch, director, Autonomous Vehicles and Mobility i Ford Europa.

– Det er et spennende prosjekt som handler om å forstå potensialet for selvkjørende biler og om de har en rolle i varelevering på lang sikt. Vi utvikler og utforsker denne type konsepter hele tiden, og ser frem til å få de første resultatene fra dette som helt sikkert vil være verdifulle for næringen, sier Lynsey Aston, head of product, Innovation and Onboarding hos Hermes.

Budet informeres om hvilken boks som skal åpne for å hente den korrekte pakken: Ford skal bruke milliarder av kroner

Selskapet sier de har testet selvkjørende biler i USA og at de “har planlagt å investere hele 7 milliarder dollar i selvkjørende biler over ti år, frem til og med 2025. Fra 2021 skal hele 5 av disse milliardene brukes”.

I samarbeid med Fords partner på selvkjørende teknologier, Argo AI, gjennomførte bilprodusenten nylig levering av blant annet ferskvarer med selvkjørende biler helt frem til sluttmottakeren. Dette skjedde i Miami i Florida.

Ford

The post Dette er fremtidens pakke-levering appeared first on ITavisen.

– Vi er Elon’s verste mareritt – anon backer ny kryptovaluta med direktesending

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 19:28

Det har vært mye rabalder rundt Elon Musk og digitalvaluta – en tweet er nok til å sende verdien opp og ned.

Vi følger utviklingen i saken.

GodToken backes av anon i PR-stunt

Nå varsler Anonymous (Facebook) at de skal lansere “Elon’s Worst Nightmare”, og det hele skal skje klokka 22:00 i kveld, direkte på Facebook:

We are GodToken. Expect Us. 8PM UTC https://t.co/MOmBMgpNiX

— GodToken (@GodToken5) June 18, 2021 Prøver å gjøre GodToken til det neste store

Navnet på digitalvalutaen? GodToken. Et kjapt Google-søk avslører at nettsiden ble oppdatert i dag klokken 17:00.

Nettsiden avslører at lanseringen skjedde allerede 14. juni, og at de i kveld skal relansere “new contract”.

Elon Musk har igjen twitret om bitcoin. Potensielt livsfarlig

The post – Vi er Elon’s verste mareritt – anon backer ny kryptovaluta med direktesending appeared first on ITavisen.

Nå laster de ned DLSS 2.2 – gir bedre bildekvalitet i alle støttede spill

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 19:12

Alle spill som støtter DLSS 2.1 kan oppgraderes med DLSS 2.2.

DLSS 2.2 filen er universal, men det er kun offisiell støtte i Rainbow Six Siege

Den nye versjonen gir bedre bildekvalitet ved bruk av ytelsesmodus, noe som spesielt Cyberpunk 2077 drar god nytte av. DLSS 2.2-filen er hentet fra Rainbow Six Siege som er det første spillet med offisiell støtte, men det er altså mulig å kopiere inn den oppdaterte nvngx_dlss.dll-filen i spill, og i Cyberpunk 2077 sitt tilfelle anbefales det å deaktivere SSR og nedjustere oppløsningen for “cascaded shadows” til det laveste.

BLOGG: Dette skjedde da jeg installerte Windows 11 på gaming PC-en

I spillene rapporteres det også om mindre “ghosting” og i Metro Exodus Enhanced Edition så er det et noe høyere detaljnivå på avstand og i Death Stranding fjernes det støy i bildet.

Cyberpunk 2077 med DLSS 2.1: Cyberpunk 2077 med DLSS 2.2:

The post Nå laster de ned DLSS 2.2 – gir bedre bildekvalitet i alle støttede spill appeared first on ITavisen.

YouTube får endelig bilde-i-bilde, men utrolig nok ikke i Norge

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 19:10

Til MacRumors bekrefter YouTube at bilde-i-bilde funksjon ruller ut til iOS snart.

Betalende får først

Fordelen er at alle får, og ikke bare Premium-kunder, men ulempen er at YouTube sier at funksjonen kommer til USA først.

Vi vet ikke hvorfor de ikke kan rulle ut internasjonalt med en gang, men slik er det altså. Det er altså slik at det er gratis, men Premium-kunder vil få funksjonen først.

Apple har for lengst støtte for bilde-i-bilde (fra iPadOS 13 og iOS 14), men av en eller annen grunn har YouTube år etter år skuffet med mangel på dette.

The post YouTube får endelig bilde-i-bilde, men utrolig nok ikke i Norge appeared first on ITavisen.

AVSLØRT: “Alan Wake Remaster” – nærmer oppfølgeren seg?

Datanyheter - fre, 06/18/2021 - 18:31

Remedy Entertainment sitt stemningsfulle thriller-spill, Alan Wake, gjør nå comeback som mange andre spill de siste årene.

Alan Wake kommer tilbake som Remaster på Epic Games Store

Remasters og remakes er veldig populært, spesielt fordi de nye konsollene mangler nye spill. Nå er enda en nyere-ish klassiker på vei, Alan Wake i 2010 til gode kritikker, men aldri en oppfølger (kun en spin-off med Alan Wake’s American Nightmare). Vi regner med at den oppgraderte utgaven blir tids-eksklusiv for Epic Games Store.

Alan Wake og Control er samme univers

Kanskje kommer det en oppfølgerannonsering samtidig med Remasteren som nå er avslørt i Epic Games Store-databasen, men det blir bare spekulasjoner. Vel, litt mer enn spekulasjoner er det da Alan Wake faktisk befinner seg i samme univers som Control. Forvent en Epic Games-eksklusiv oppfølger.

Final Fantasy VII Remake kommer også til PC etter å ha debutert på Playstation.

Det du alltid hadde en følelse er sant: Remedy sine spill henger sammen

The post AVSLØRT: “Alan Wake Remaster” – nærmer oppfølgeren seg? appeared first on ITavisen.

Sider

Abonner på www.pc-kirurgen.no nyhetsinnsamler